woensdag 31 maart 2010

Wind

Tjeetje wat een wind hier, het is niet te doen boven op de dijk, je oren waaien bijna van je hoofd en mijn hondje had zijn boodschappen heel snel gedaan, die houd helemaal niet van wind, ook niet van regen trouwens, dan moet je hem echt onder de arm mee naar buiten nemen, ik blij dat het maar een kleintje is.
Hier ligt hij heerlijk bij de baas op schoot, hij is er graag bij als wij s'avonds op de bank zitten.

Hier nog een fotocollage van het winkelen met Marieke en de buit

Gisteren een randje om mijn lapjes gezet, tja het blijft een beetje scheef, zou ik er nou mee verder gaan of moet ik het maar niet doen, goede raad is welkom.

Ik zou er graag een grote top van maken of zeggen jullie, meid begin opnieuw, ik hoor het graag hoor want daar leer ik alleen maar van.

Vandaag is het Quiltgebeuren in Brielle dicht vanwege de 1 april feesten, de rest van de week zullen ze nodig hebben om weer bij te komen denk ik,  volgende week maar eens gaan neuzen voor nieuwe lapjes, zin genoeg in ieder geval want het is reuze leuk werk.
groetjes van

maandag 29 maart 2010

Maandag 29 maart

En dan is het alweer maandag, eerst naar Coronation Street zitten kijken, dat neem ik altijd op en kijk er dan bij het ontbijt naar,  s'middags vergeet ik het of er iets leukers te doen en zo mis ik niets, het is natuurlijk net als met alle andere series, al kijk je een maand niet, mis je nog niks maar ik vindt het gewoon leuk.

Zaterdag hebben Arie en ik heerlijk in de voortuin kunnen werken, nou doet Arie wel het meest want na 10 minuten knippen doen mijn handen al zeer, als alles boven de grond is kunnen we er schors op strooien.
Er moeten nog wel wat hegjes(buxus, tjeetje wat een werk) gefatsoeneerd worden maar dat doen we beetje bij beetje en electrisch en dat kan ik dan wel weer, de batterij is na een uur leeg dus dan je doe net genoeg.

Ik heb m'n vierkantjes aan elkaar gezet maar ik vindt dat ze scheef zitten dus ik moet even kijken of ik dat goed krijg, ik moet het even laten rusten want het was toch een tegenvaller dat het niet mooi zit.

Vanavond komen Wanda en Joris weer eten, hij moet naar zwemles en dan kunnen ze daarna gelijk aan tafel.

Nu ga ik met mijn hondje lopen en daarna nog wat huishoudelijks en dan snel weer naar mijn lapjes ha ha.

Arie is weer gaan werken na een week thuis te zijn geweest, best wel weer stil dan,  hij is heerlijk opgeschoten in de badkamer, van de week op tegels uit, we weten wat we willen dus dat moet niet te moeilijk zijn.

Groetjes van            


donderdag 25 maart 2010

Donderdag 25 maart

Nou het was super gezellig gisteren met Marieke, eerst koffie gedronken met een heerlijke bonbon en een scone, Marieke nam een brownie en een kopje roze thee( haar lievelings kleur).
Nog even wezen neuzen in de kringloop winkel, altijd leuk maar deze keer was er niks van onze gading.

Op naar de Struitse Hoek en daar hebben we ons heerlijk uitgeleefd, Marieke heeft zich in het nieuw gestoken met bijpassende schoenen en al.
ook kochten we allebei een heerlijk luchtje van Chanel, change mmmm lekker, ik ben niet zo'n Chanel fan maar dit is een heerlijk fris lente luchtje.

Vanmorgen heb ik een heerlijke Reiki behandeling gekregen bij Annet, daarna een bakkie gedaan bij Wanda en Joris en die zijn vanmiddag weer hier geweest en hebben gezellig meegegeten, Joris was eerst nog naar zwemles geweest.
Arie is druk in de nieuwe douche, er begint nu vorm in te komen.

Vandaag kwam er dus weinig van handwerken maar de avond is nog jong dus misschien doe ik nog wel een paar steekjes.

Groetjes van
 

woensdag 24 maart 2010

Een zonnige dag

Hier wordt je toch vrolijk van als je de gordijnen opendoet!

Heerlijk weer, straks met Marieke naar Hellevoetsluis, lekker winkelen en koffie drinken.

Gisteren ben ik heerlijk bezig geweest met de nieuwe blokjes, 2 met de hand gemaakt en 2 met de machine en ik zal daar een balans in moeten vinden want ik vindt niet alles mooi worden met de machine, met de hand kun je iets precieser werken.

We hebben ook het kruidentuintje klaargemaakt, gespit en van onkruid ontdaan, compost erop en dat moet er nog door worden gewerkt dan kan ik kruiden gaan kopen.

Manlief heeft nog meer slaplantjes in de broeibak gezet en ze staan er fris bij.

Morgen heb ik een afspraak voor een Reiki behandeling, daarna een bakkie doen bij Wanda en s'avonds komen Wanda en Joris eten, nog even verzinnen wat dat zal worden, soms heb ik wel voor 2 weken ideen en de andere keer weet ik het gewoon echt niet.

Geniet lekker van deze dag,
groetjes van
      
                              zondag 21 maart 2010

Kijk dan..........

Zo........echt waar, gemaakt in een uurtje, op de naaimachine, dat ging echt super.
Dat had ik nou nooit gedacht want die naaimachien en ik zijn niet echt vriendjes maar het is me gelukt en zonder hopeloos te worden, ik denk wel dat ik het met de hand toch leuker blijf vinden maar ja de snelheid he.
En maar gelijk vanmorgen weer nieuwe patroontjes gesneden, dan ligt het maar klaar he, het is verschrikkelijk verslavend dat patchen en als je zoveel blokjes gesneden hebt liggen is het leuk om er mee te schuiven en te kijken wat het leukste staat. Dit zal het nieuwe quiltje worden maar ik weet nog niet of het de naaimachien wordt of met de hand.

Nu ga ik nog even in het zonnetje zitten, ja achter glas hoor want de wind is fris, met een boek of een handwerkje, vervelen doe ik me nooit hoor.
Hopelijk kunnen we morgen weer in de tuin aan het werk, ik heb mooie klimroosjes gekocht, die moeten geplant worden en we gaan een kruidenhoekje maken.
Groetjes van

Els

zaterdag 20 maart 2010

MM Mallendag

foto:Janine Alers

Het was weer heel leerzaam deze middag in Brielle, het werkt geweldig met deze mallen, en natuurlijk was het weer stik gezellig met al die dames. Janine heeft deze foto heel stiekum genomen, onze aandacht was bij de les.

Mallendag

Straks ga ik naar Mallendag in Brielle, daar leer ik werken met Marti Mitchell mallen, dat zijn kant en klare mallen voor patchwork.
Janine Alers van het Quiltgebeuren in Brielle heeft ook een blog, leuk om eens op te kijken, ze staat bij mijn leeslijst, ze maakt zulke leuke dingen, nu heeft ze een kussen project, harstikke leuk.
Manlief heeft net een lading hout de tuin in gesleept, gekregen voor de kachel, nu zaagt hij het op maat.
We zijn ons aan het orienteren op een nieuwe kachel, een die wat zuiniger stookt, wij vinden Finovens heel mooi maar niet toepasbaar bij ons en tichelkachels zijn ook geweldig maar wel erg kolossaal voor in onze kamer, dus zoeken wij verder.Kijk maar eens op www.tichelkachels.nl voor voorbeelden.
Nu ga ik nog even wat eten en dan op naar Brielle.
groetjes....

Els

vrijdag 19 maart 2010

Hallo Allemaal

Vanaf nu dus een nieuw blog, hier kunnen jullie meegenieten van mijn quilt en handwerk perikelen en de dingen die hier gebeuren, sinds kort ben ik bevangen door het quiltvirus en heb een cursus gevolgd bij het Quiltgebeuren in Brielle en daar maakte ik deze top, hij is inmiddels klaar om te worden gequilt.
Dit is de top waar ik nu mee bezig ben, bij Quilt-it & Dotty kocht ik een stempel, Apple Core en daar ben ik mee aan de slag gegaan, nou vallen die ronde vormen niet mee hoor maar ja hij ligt helemaal geknipt klaar en ik moet gewoon iedere dag er een paar doen, ik vindt het wel mooi maar moeilijk, als er iemand een tip heeft om het makkelijker te maken dan hoor ik graag.
Het is jammer dat het zo nat is buiten, we zijn ook gelijk weer verwend met dat mooie voorjaarsweer, manlief is druk in de tuin, alles snoeien en heeft al sla plantjes in de bak geplant. Het ruikt wel echt naar het voorjaar buiten, wij zitten aan de bosrand en de vogels zijn al zo druk in de weer, net als de eenden in de sloot en de waterkipjes.
Nou ga ik eerst een alles uitvogelen hoe het hier allemaal werkt en dan horen jullie wel weer van mij

Groetjes van
ELS