Recepten

Heb je een recept gemaakt van deze pagina, laat me dan even weten of je lekker hebt gegeten.

Prei-Aardappelschotel met ui-dillesaus( dit is een recept van Landleven)


Taartbodem*plakjes bladerdeeg( genoeg om je vorm te bekleden)

Vulling* 4 middelgrote aardappelen
                2 preien
                50 gr. roomkaas, 1 ei
                zout, versgemalen peper en paprikapoeder

Saus*      1 ui, 1 teentje knoflook, 25 gr. boter, 30 gr. bloem, 250 ml kruidenbouillon,
                100 ml melk, 4 eetl. dille( fijn gehakt), peper en zout.

Bodem*Vet een ovenschaal in met boter en bekleed met het bladerdeeg, bak de vorm 20 minuten blind op 200C( blind bakken: doe in de beklede vorm bakpapier en peulvruchten of bakkorrels).

Vulling*De aardappelen schillen en in stukjes snijden en net niet gaar koken, de prei in ringen snijden en in een beetje boter zachtjes smoren, doe dit bij de aardappelblokjes.
Klop het los met de roomkaas en spatel dit door het aardappel-preimengsel, breng op smaak met zout en peper en vul er de taartbodem mee, strooi er paprikapoeder over en bak OP 180C,  30 minuten.

Saus* Hak ui en knoflook fijn, smelt de boter in een pan en roer er de bloem door, goed laten garen,
Giet er dan de bouillon bij en roer de melk er door., Blijf roeren tot er een glad papje ontstaat.
Roer er de ui en knoflook door met de dille en laat op het vuur staan tot de ui gaar is.
Serveer de saus bij de prei-aardappeltaart.




Hartige taart met Spinazie en zalm
Dit heb je nodig:
1 pak deelblokjes bladspinazie(diepvries), 1 blikje croissantdeeg of bladerdeeg,
2 el paneermeel,4 eieren, 150 ml crème fraiche, 200 gr zalmsnippers of fijngesneden gerookte zalm, 150 gr. Pittig belegen kaas(geraspt),1 lage taart- of quichevorm( 28 cm).
1* Spinazie in een zeef laten ontdooien.
2* Oven voorverwarmen op 200ºC. Deeg uitrollen of bladerdeeg ontdooien, vorm beboteren en bekleden met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de bodem blind( bakpapiertje erin en peulvruchten of bakkorrels erop) 20 minuten voor.
Deegbodem met paneermeel bestrooien.
Druk de spinazie heel erg goed uit in een zeef.
3* Klop in een kom de eieren los met de crème fraiche, peper en zout( voorzichtig hiermee de zalm is en de kaas zijn ook zout)
Roer er de spinazie, zalm  en geraspte kaas door. Schep het eimengsel op de deegbodem en strijk het glad.
4* Vorm op het rooster in het midden van de oven schuiven en de taart in 35-40 minuten bruin en gaar bakken.
Variatie: vervang de zalm door geitenkaas en de spinazie door broccoliroosjes.
                                    
                                                                                                   Bron: variatie met vis.


Muesli repen van Annabel Langbein (24Kitchen)

Droge ingrediënten:
100 gram havermout
50 gram zonnepitten
50 gram sesamzaad
50 gram pompoenpitten
Voor de saus:
60 gram boter
45 ml honing
50 gram rietsuiker
45 gram pindakaas
100 gram abrikozen (gedroogd)

Verwarm de oven op 180 graden
Doe de droge ingrediënten van het bovenste lijst bij elkaar in een bakblik en mix goed door elkaar. Dan in de oven en 15 minuten roosteren.
Doe de boter, honing, suiker en pindakaas in een pan ( groot genoeg om straks de andere ingrediënten erbij te doen) en laat 5 minuten koken.
Haal het bakblik uit de oven en doe er de fijngeknipte abrikozen bij en roer de het mengsel door de saus.
Doe in het bakblik of op een bakplaat een vel bakpapier en strijk het mengsel erop uit en druk het stevig (echt stevig) aan. Zet het 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd het in repen of blokken het blijft weken lang goed in een afgesloten doos of blik.

In totaal zit hier 2843 Kcal. in en 235 koolhydraten  ik sneed er 25 stukjes van en dan is ieder stukje 113 Kcal. en 5 Koolhydraten, ideaal dus voor een koolhydraat arm dieet.

Hier werden ze erg lekker gevonden en ze verdwenen als sneeuw voor de zon.


Geen opmerkingen: