zondag 26 augustus 2012

Courgette-mosterd soep

Deze heerlijke soep maakte ik van de week, we hebben zoveel courgettes en we eten ze op allerlei manieren, vandaar deze soep.
 
Nodig:
1 bakje spekjes
1 aardappel
1 flinke of 2 kleine courgettes
2 theelepels grove zaanse mosterd
2 eetlepels crème fraice
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper en zout
 
Bak de spekjes langzaam uit en doe daar de 4 teentjes knoflook met schil bij(later halen we knoflook eruit en gebruiken we de zachte pulp).
De aardappel in kleine blokjes snijden en de sjalot snipperen.
De courgette in blikjes snijden( het zaad niet gebruiken)
Als de spekjes zijn uitgebakken uit de pan halen, de knoflook erin laten zitten, doe de sjalot in de pan en fruit even aan dan de aardappel erbij doen en even laten fruiten.
Doe dan de courgette erbij en laat dan 5 minuten bakken, maak bouillon van het blokje en doe dit bij de massa.
Laat dit zo’n 20 minuten sudderen op zacht vuur.
Haal de 4 teentjes knoflook eruit en laat de soep iets afkoelen.
Haal nu de zacht geworden knoflook uit de schil en doe dit in een mengbeker, doe daar de crème fraice bij en een klein beetje water en pureer dit met de staafmixer.
Pureer dan de courgette massa(voorzichtig want dit is nog heet).
Roer er de mosterd, crème fraice en peper door, proef en als het nodig is doe er dan nog wat zout bij.
Doe wat spekjes onder in de soepkom en schep daar de soep op.
Lekker met geroosterd brood.
Eet smakelijk

2 opmerkingen:

Bed, breakfast en quilts zei

klinkt goed, ik had vandaag de courgette-jamdag.

Grietje zei

Dat klinkt erg lekker!
Ik maak morgen soep met bos uitjes^_^