vrijdag 8 april 2011

TAART

Donderdag avond een workshop taart gedaan, de basis kregen we al kant en klaar aangeleverd, van biscuitdeeg.
Dan kregen we een stuk marsepein, blank, mochten we een kleurtje uitzoeken en dan maar kneden tot het een egale kleur heeft, het viel reuze mee dat kneden, het was zacht.
Toen kwam de taart weer op tafel, we hebben hem in drie lagen gesneden en de lagen besmeerd met bakkersroom en botercreme, toen de hele taart ingesmeerd, de marsepein uitgerold en er over gelegd en dan begint het gladstrijken, nog een heel karwei maar als dat gebeurd is mag je gaan versieren. Nou dat is super hoor, ik vond fimokleien ook altijd erg leuk en dit lijkt er veel op. Zie hier het resultaat

is het geen schatje geworden? Hij smaakt ook heerlijk maar ik zou zelf een iets spannender vulling maken de volgende keer en die komt er hoor, het is zo leuk om te doen en ze verkopen alles in het winkeltje, je kunt er ook koffie drinken met een heerlijk stuk taart.


De paarse taart is van Karin,vriendin van mijn oudste DD, DD zelf had er geen zin in, het was heel gezellig, twee hele leuke zussen die samen met een vriendin de zaak doen, dus ben je in de buurt doe eens een bakkie bij die meiden. En ja je moet een haarnetje om als je met de taart bezig bent, dat was wel hilarisch natuurlijk.

Nog even de boodschappen doen en mijn avondeten voorbereiden, Surinaamse kippenpoten, vorige week op de winkeldijk in Middelharnis gegeten bij het Koesterhuis en dat was heerlijk maar dan wil ik het ook zelf wel eens proberen, er stond nog een Surinaams kookboekje in de kast, al uit de 70er jaren maar je ziet dat het toch nooit zomaar in de kast staat.

Fijn weekend allemaal en groetjes van

Els.

1 opmerking:

Pierelantijntjes zei

Wat een prachtige taarten Els. Zoiets doen staat ook op mijn verlanglijstje. Leuk dat het in de buurt is. Meestal moet je hier een end rijden om iets leuks te doen.
fijn weekend,
groetjes van Ester