donderdag 27 februari 2014

Breicafe

Voor de tweede maal was er een Breicafe in Melissant, er werd gebreid, gehaakt en geborduurd. Kleine truitjes, grote truien, baby dekens, sjaaltje en een muts. Het was weer erg gezellig.
De dames zijn zo enthousiast dus is het voor mij erg leuk dit te organiseren.
Verder haak ik aan mijn meehaakdeken mee, ook zo leuk om te doen.

en verder probeer ik alles uit wat op internet voorbij komt en haal dat weer net zo makkelijk uit.
Het is wel heel saai weer vandaag maar wel lekker om met een handwerkje te zitten.
Ook recepten worden met groot plezier gekookt en gebakken en de goeie gaan in een boekje en de anderen vergeet ik snel :)
Brood bak ik tegenwoordig ook zelf, van speltmeel, het deeg word gemaakt in de broodbakmachine en dan gaat het in een blik om nog een uurtje na te rijzen en dan 30 minuten in de oven, heeeeeerlijk ouderwets brood, zonder onnodige toevoegingen, je word namelijk van sommige tv uitzendingen (keuringsdienst van waarden) niet echt blij maar wel heel veel wijzer.

Deze is nog in een pan gebakken (Dutch Oven noemen ze dat) maar tegenwoordig gaan ze in een blik, snijd ook wat handiger.

Groetjes van
Els.3 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Je deken wordt mooi hoor Els. Ik ben met week 5 bezig.
Fijn dat het gezellig is in het breicafe. Daar doe je het voor toch?
liefs Ester

quilting Jeannet zei

Hee Els, effe bijgelezen bij je, wat leuk een breicafe in Melissant, ik weet dat er een heel actief café is in Middelharnis, daar schijnt het ook heel druk te zijn. Ik rij de dam niet over met de auto......anders kwam ik ook, want wat zou ik graag sokken willen breien, en dat kunnen die Flakkeese dames vast heel goed!

Daniëlle zei

Klinkt gezellig Els! Lieve kleurtjes heb je gekozen voor je haakdeken! liefs, Daniëlle