Deze heerlijke soep maakte ik van de week, we hebben zoveel courgettes en we eten ze op allerlei manieren, vandaar deze soep.
Nodig:
1 bakje spekjes
1 aardappel
1 flinke of 2 kleine courgettes
2 theelepels grove zaanse mosterd
2 eetlepels crème fraice
4 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper en zout
Bak de spekjes langzaam uit en doe daar de 4 teentjes
knoflook met schil bij(later halen we knoflook eruit en gebruiken we de zachte
pulp).
De aardappel in kleine blokjes snijden en de sjalot
snipperen.
De courgette in blikjes snijden( het zaad niet gebruiken)
Als de spekjes zijn uitgebakken uit de pan halen, de
knoflook erin laten zitten, doe de sjalot in de pan en fruit even aan dan de
aardappel erbij doen en even laten fruiten.
Doe dan de courgette erbij en laat dan 5 minuten bakken,
maak bouillon van het blokje en doe dit bij de massa.
Laat dit zo’n 20 minuten sudderen op zacht vuur.
Haal de 4 teentjes knoflook eruit en laat de soep iets
afkoelen.
Haal nu de zacht geworden knoflook uit de schil en doe dit
in een mengbeker, doe daar de crème fraice bij en een klein beetje water en
pureer dit met de staafmixer.
Pureer dan de courgette massa(voorzichtig want dit is nog
heet).
Roer er de mosterd, crème fraice en peper door, proef en als
het nodig is doe er dan nog wat zout bij.
Doe wat spekjes onder in de soepkom en schep daar de soep
op.
Lekker met geroosterd brood.
Eet smakelijk
2 opmerkingen:
klinkt goed, ik had vandaag de courgette-jamdag.
Dat klinkt erg lekker!
Ik maak morgen soep met bos uitjes^_^
Een reactie posten