zaterdag 31 december 2011

Oliebollen

Vanavond heb ik oliebollengebakken, mmmmjammie hoor, ik gebruik de pakken van koopmans en die worden zooooo lekker.
Nu heeft mijn jongste dochter een tarwe allergie en die mag ze niet, dus recept opgezocht voor bollen van speltmeel, nou dat was geen succes, ze zijn keihard, het deegje zag er ook heeeeeel anders uit dan ik gewend ben. Bij deze dus een oproep: weten jullie misschien een goed recept.

maandag 26 december 2011

2e Kerstdag

Heeeeerlijk he, zo'n 2e kerstdag, de ene helft van de familie maakt een legpuzzle, de andere helft kletst en de kleinzoon bouwt met z'n trigo's. Ik geniet in de keuken, dat is mijn hobby, naast het quilten dan.We gaan zo lekker eten, een Turkey and Leek pastei van jamie, met kippenboutjes en stoofpeertjes, worteltjes met kaneel en aardappeltjes en toe...............nou dat zien we nog wel, hangt er helemaal vanaf hoe vol we zitten.

Groetjes van Els.vrijdag 23 december 2011

KERSTWENS

Ik wil jullie een mooi, warm en gezellige Kerst wensen.

Groetjes van Els.
zaterdag 17 december 2011

Weer thuis

We zijn weer thuis na een weekje heerlijk Limburg, wat een fantastische vergezichten en gezellige dorpjes hebben we gezien. ook hebben we Kerstmarkten bezocht, Maastricht, Keulen en Aken, ooooh dat is genieten hoor een ghluweintje hier en een braadworstje daar en niet te vergeten de heerlijkste vlaaien.


Wij waren op Buitenplaats de Mechelerhof, mooi park, niet te groot, mooi huisje en een fijne omgeving om wandelingen te maken. We gaan er zeker nog eens wandelen.


Nu weer over tot de orde van de dag en de was wegwerken,

 boodschappen doen en de hond uitlaten, die is wezen logeren bij de oudste DD, daar heeft hij het reuze naar zijn zin.

Met de jongste DD is het tobben, ze is al vier weken thuis, heeft al een darmonderzoek gehad, daar kwam niets uit. Ze is bij een Biologische arts en daar kwam een allergie voor tarwe uit, daar is ze dus nu mee bezig omdat te vermijden maar dat valt nog tegen, het zit zelfs in drop.  Ook suiker en varkensvlees mag ze voorlopig niet hebben. Het wachten is nu op een afspraak bij een internist maar dat duurt allemaal zo lang.
Maar we proberen haar positief te toen blijven al valt dat soms echt niet mee voor haar.


Ik wens iedereen een fijne week, we hebben het waarschijnlijk allemaal druk deze week met alle voorbereidingen, ook al hou je de kerst simpel en eenvoudig is het toch een beetje verwarde week.

Groetjes van Els.dinsdag 6 december 2011

Camelot blok 3

Even laten zien hoor, het is zo'n heerlijk werkje,Ook hier is Sinterklaas gevierd natuurlijk met allerlei leuke kadoos en lekkere snoeperijen. Onze kleinzoon is heerlijk verwend en kijk eens waar hij mee speelde
Zo eerst met de jongste DD naar de dokter en dan maar weer aan de Camelot verder, ook de schuine droppen is heerlijk werken, nu maak ik er even sterren van, foto volgt.
Fijne dag en groetjes van ELS.