dinsdag 29 november 2011

Aangestoken

Ja hoor, weer een nieuw virusje opgedaan. Waar? Nou bij Janine van http://janinesstitches.blogspot.com/, kijk maar eens op haar blog, dit zijn het schuine droppen en daar kun je weer alle kanten mee op. Heerlijk die kleine lapjes.

Het malletje is reuze handig, ik heb er wel antislip opgeplakt.
Zaterdag ga ik weer naar Brielle voor de Camelot Quiltclub, kan haast niet wachten, het is zo leuk om te doen.

En wat heb ik verder gedaan vandaag.......ik heb leren garnalen pellen, ja echt en het ging best goed, nu moet ik snelheid nog een beetje gaan opvoeren :) en een middeltje ontdekken dat de vislucht iets sneller van mijn handen afgaat. Het resultaat van vandaag.....

en die zitten al in de vriezer, dat zal smullen worden.

Morgen wordt onze Max 11 jaar en vieren we een feestje


Fijne week en groetjes van

Els



vrijdag 25 november 2011

Camelot Blok 2



Blok 2 van de Camelot Quilt is klaar, de hoekjes doe ik pas als alle blokken klaar zijn, het was een leerzaam blok, de cirkels zijn geappliqueerd, daar had ik nog geen ervaring mee. De stofjes zitten bij het patroon en worden door Janine http://janinesstitches.blogspot.com/ uitgezocht en ik vind ze erg mooi, de achtergrond stof heb ik er zelf bij gezocht.

 Op de Kerstworkshop hadden we ook een cirkel die geappliqueerd moest worden en ik vind het wel een prettig werkje om te doen.

Het word buiten wat kouder, een guur windje dus we gaan de houtkachel lekker laten branden, kaarsje en een wijntje erbij, ja vanavond pas hoor.

Eerst nog even de boodschappen doen en een lekkere boerenkool stamppot brouwen, dat past wel bij dit weer.

Allemaal een fijn week-end en groetjes van

Els

zaterdag 19 november 2011

Heerlijk....weekend

Heerlijk zo het weekend voor de deur en van dat kalme herfstweer, lekker mmjet de lapjes aan de gang, thee erbij met een koekje en wat chocola, wat wenst een mens zich nog meer.

Ik ben mijn kerstworkshop werkje aan het afwerken, het worden twee kleine quiltjes, het was leuk om te versieren met kraaltjes, heerlijk rustgevend werk en dat is precies wat ik nodig heb.
DH heeft een beetje van zijn ziekzijn aan mij overgedragen( en bedankt hee) maar daar ontkom je niet aan als je in 1 huis woont met zo`n snip verkouden DH en hoesten dat die man doet, je krijgt er gewoon meelij mee en hij is er doodmoe van. Net een heerlijk kippensoepje aan hem gevoederd, dat is altijd goed.



Ik ga weer snel verder prutsen aan het quiltje,
fijn weekend allemaal en groetjes van

Els.


maandag 14 november 2011

Kerstworkshop

Gisteren had ik een Kerstworkshop in Brielle, DH had ochtenddienst dus dat kwam even mooi uit. Het was heel gezellig bij t'Quiltgebeuren, leuke workshop, heerlijk geluncht en een hele groep gezellige dames.
In die leuke blauwe pannetjes zat heerlijke snert, zo leuk geserveerd.


De dames waren er maar druk mee


En heerlijke broodjes

en dit hebben we gemaakt, ik had nog geen ervaring met vliesofix maar dat is handig spul hoor, nu nog afwerken en er iets moois van maken.

het is hier stik mistig, gisteren zat het ook al potdicht maar in Brielle scheen gelukkig de zon.

Vandaag ga ik hiermee verder
dit wordt geappliqueerd, ook nieuw voor mij maar het gaat prima.

Fijne week allemaal

groetjes van Els.




maandag 7 november 2011

Camelot

Vandaag heerlijk gewerkt aan mijn camelot quilt, zaterdag de achtergrondstof gekocht zodat ik nu het 1e blok aan het afwerken ben.



Je kon de achtergrond eraan naaien of het blok op de achtergrond appliceren, dat heb ik zondag zitten oefenen maar dat is niet mijn ding geloof ik dus ondanks dat ik niet graag met ronde vormen werk toch maar gewoon gedaan en het ziet er veelbelovend uit. Zo gaat het dus worden.

Jullie zullen wel denken, op maandag en dan gaan zitten handwerken, maar DH heeft nachtdienst en ik wil niet dat hij wakker wordt van de stofzuiger, goeie smoes toch......
Voor blok 2 heb ik het middelste rondje gemaakt

Het plusje is van dezelfde stof als mijn achtergrondstof, Janine van t'Quiltgebeuren in Brielle, waar we iedere 1e zaterdag van de maand een middag samen Camelotten, gaf me  de tip om af en toe een klein stukje in een blok te gebruiken, leuk he. Het is wel heel gezellig met elkaar zo'n middag, lekker kletsen met een lekker bakkie leut en wat lekkers.

DH vermaakt zich prima in zijn nieuwe schuur, hij is de binnenkant aan het betimmeren en heeft electra aangelegd. In maart komt onze nieuwe caravan en dan gaan we passen want er moet ook nog een zoldertje in en een soort van tuinkamer gemaakt worden, maar we zullen eerst maar eens passen.


Zo nu zijn jullie weer op de hoogte van onze bezigheden, allemaal een fijne week gewenst door

Els.








woensdag 2 november 2011

Kerstballen!!!!!!!!!

Ook hier op het eiland is het kerstbal breien ontdekt, van de week was er een gezellige middag in de Bibliotheek van Ouddorp en daar werd ons het kerstbal breien uit de doeken gedaan. Eerst heb had ik een rondbreinaald maar dat had ik al gauw gezien.....dat werd het niet voor mij, dan maar op 5 naaldjes, hhmmmm ook dat ging niet van harte.....nou dan doe ik het toch op twee naalden en ja hoor ook dat gaat. Thuis ging het toch kriebelen, ik wilde het toch op die 5 naaldjes ook kunnen, het is ook wel een afwijking als je je alles machtig wil maken en natuurlijk lukte het wel, het is alleen voor mijn handjes( lichte artrose) heel belastend maar de ervaring was leuk. Het zal wel bij deze twee ballen blijven, ik vindt die zilveren toch echt mooier.


Er zijn deze tijd van het jaar schitterende zonsopkomsten te zien vanuit mijn slaapkamerraam en dat moest een keer op de foto, wel een beetje donker maar wel mooi.

Een plezierige week gewenst door

Els