woensdag 27 april 2011

Van koetjes en kalfjes

2e paasdag was het hier op het eiland "kijk bij de boer, dus zijn we maar eens gaan kijken bij een melkveebedrijf, reuze leuk, was er net een kalfje geboren, er werden nagels van koeien geknipt, je mocht door het hele bedrijf lopen, mooi om de koeien zo op zaagsel te zien liggen en de stank in de stallen viel reuze mee, zelfs met dat warme weer.
Dat is toch een prachtig gezicht zo'n kalfje op zoek naar de speen.

Vrijdag de 22e heb ik een ooglidcorrectie ondergaan en nee ik zal er geen foto van plaatsen, als het geheeld is komt er wel een foto hoor, het gaat super, niks geen pijn en het heel mooi, nu heb ik onder mijn ogen nog wat bloeduitstorting zitten maar het trekt hartstikke mooi weg, goed koelen is dus de truck in deze, de eerste twee dagen heb ik eigenlijk constant met iets kouds op de ogen gelegen en dat werkt, nu doe ik nog als de hechtingen heel erg jeuken. DH nam nog wel stiekem een foto,

krijg je ook nog commentaar dat je niet zo vrolijk kijkt :) maar het was heerlijk relaxt hoor.

Onze kleinzoon was nog twee nachtjes hier en er ligt "HOERA" een grote berg zand, nog over van de vloer van de schuur en dat kind heeft zich heerlijk vermaakt, hij zag er aan het eind van de dag wel niet uit natuurlijk maar hij vindt onze douche reuze spannend dus twee of zelfs drie keer op een dag was geen probleem.


Dinsdag was ik jarig maar door dat ogengedoe zijn alleen de kinderen geweest, ook wel eens fijn hoor zo'n rustige verjaardag. Van mijn DH kreeg ik een schitterende bos bloemen,
 is tie samen met Joris wezen kopen en ze brachten ook nog gebakjes mee, heerlijke moorkoppen, nou dat was smullen hoor. Dat zijn de lievelings gebakjes van Joris en dus ook van Oma, bof ik toch weer met zo'n kleinzoon he.

Ik wens jullie een fijne week,
groetjes van

Elsdinsdag 26 april 2011

Jarig!!!!

Vandaag vier ik mijn 58e verjaardag, heel rustig want afgelopen vrijdag heb ik een ooglidcorrectie gehad en zie er nog niet uit. Oudste DD heeft hier met de paasdagen gelogeerd met Joris. Gisteren was het hier "kijk bij de boer" dat was heel leuk.
Fijne week en groetjes van
Els

vrijdag 8 april 2011

TAART

Donderdag avond een workshop taart gedaan, de basis kregen we al kant en klaar aangeleverd, van biscuitdeeg.
Dan kregen we een stuk marsepein, blank, mochten we een kleurtje uitzoeken en dan maar kneden tot het een egale kleur heeft, het viel reuze mee dat kneden, het was zacht.
Toen kwam de taart weer op tafel, we hebben hem in drie lagen gesneden en de lagen besmeerd met bakkersroom en botercreme, toen de hele taart ingesmeerd, de marsepein uitgerold en er over gelegd en dan begint het gladstrijken, nog een heel karwei maar als dat gebeurd is mag je gaan versieren. Nou dat is super hoor, ik vond fimokleien ook altijd erg leuk en dit lijkt er veel op. Zie hier het resultaat

is het geen schatje geworden? Hij smaakt ook heerlijk maar ik zou zelf een iets spannender vulling maken de volgende keer en die komt er hoor, het is zo leuk om te doen en ze verkopen alles in het winkeltje, je kunt er ook koffie drinken met een heerlijk stuk taart.


De paarse taart is van Karin,vriendin van mijn oudste DD, DD zelf had er geen zin in, het was heel gezellig, twee hele leuke zussen die samen met een vriendin de zaak doen, dus ben je in de buurt doe eens een bakkie bij die meiden. En ja je moet een haarnetje om als je met de taart bezig bent, dat was wel hilarisch natuurlijk.

Nog even de boodschappen doen en mijn avondeten voorbereiden, Surinaamse kippenpoten, vorige week op de winkeldijk in Middelharnis gegeten bij het Koesterhuis en dat was heerlijk maar dan wil ik het ook zelf wel eens proberen, er stond nog een Surinaams kookboekje in de kast, al uit de 70er jaren maar je ziet dat het toch nooit zomaar in de kast staat.

Fijn weekend allemaal en groetjes van

Els.

maandag 4 april 2011

Van Puntjes en Zentangles

Tja puntjes, altijd mooi als het goed komt en dat doet het, ik ben wel tevreden met mijn puntjes in dit blok, het moet een blokkenboek worden en het stitcherytje heb ik zelf ontworpen.

en dan even over Zentangles, ik mag dat ook heel graag doen en je ziet het steeds meer op blogs verschijnen, maaaaaaaar er blijkt niks nieuws onder de zon hoor. DH kreeg voor zijn verjaardag een boek met CD's van Leo Blokhuis, The sound of the westcoast, en zie het volgende:
Kaleidoscope heeft in 1966 een single opgenomen en zie hier de voorkant

leuk he, die Leo is trouwens echt een wandelende encyclopedie op muziek gebied zeg, geweldig hoor.

Afgelopen zaterdag waren er Brandweer wedstrijden in Lekkerkerk en wij zijn wezen kijken bij de groep van Herkingen en s'avonds belden ze dat ze eerste waren geworden, geweldig he en het was warm hoor voor de jongens, we zijn nog niks gewend en dan gelijk 20 graden, wij waren ook op zoek gegaan naar een terrasje voor een biertje, nou niet he, ja bij de bakker maar die had geen bier, dan maar cola.


Toch heerlijk als je met water mag spelen bij zulke temperaturen.

Nu ga ik weer een werkje opzoeken, de maandagse dingen zijn weer gedaan, dan voel ik me daar niet schuldig over :)
Stofzuigen doe ik pas als de werkmannen weer vertrokken zijn, die lopen alles onder maar ze kunnen ook niet voor ieder wissewasje hun schoenen uitdoen en het is allemaal droog spul, niet zo erg hoor.

fijne week weer allemaal en groetjes van

Els