zondag 30 januari 2011

Vogeltje

Met een flinke bons( en dat voor zo'n klein beestje) vloog dit kleintje tegen het raam aan, verdoofd bleef het op de grond liggen en we waren bang dat dat het einde zou zijn maar nee hoor, DH nam het liefdevol in zijn handen en het kwam weer bij. We hebben het in een vogelhuisje gezet en even later was hij weggevlogen. Dat was weer een hele opluchting.

Volgens ons is het een (Vuur) Goudhaantje.
Allemaal weer een fijne week en tot blogs.
groetjes van Els.

maandag 24 januari 2011

Miss Piggy

Afgelopen zaterdag een hele leuke dag gehad bij Het Quiltgebeuren in Brielle, we maakten een Miss Piggy. Dat was echt leuk om te doen, wel vaak een gefriemel voor de niet echte naaisters onder ons maar wat wat handige tips van een echte naaister kwam het toch nog goed.


Leuk geworden he, ik ben alleen niet zo tevreden over haar snuit, die is een beetje te rommelig maar daar moet ze dan maar mee leren leven.
Omdat Willy ons ook een klein patroontje meegaf, met de waarschuwing dat dat wel echt gepriegel was, kon ik het toch niet laten om het te proberen, wel alles met de hand gemaakt dus gaat er meer tijd in zitten maar leuk dat het was.
Wat een lieffie he, de kleine heeft geen tasje op haar rug, zij mag mooi weer spelen, moeders doet het zware werk. Samen zijn ze zooooo lief


en ze hebben schitterende kontjes
nu alleen nog eens staartjes maken maar daar moet ik even over broeien.

Van de week niet zo veel gedaan verder, heeeeel veeeel gewandeld met de hond en dat beviel goed, manlief is ziek thuis met een griepje en die zou wel weer willen gaan werken maar dat gaat nog niet. Als hij de afwasmachine heeft leeggeruimd is ie al bekaf, dus maar lekker uitzieken maar aangezien zieke mensen veeeeel aandacht nodig hebben doe ik dus verder niet zo veel.

Allemaal een fijne week, ik ga van mijn piggy's genieten.
groetjes van Els.

zondag 9 januari 2011

Daar zijn we weer, deze week hebben wij onze( door mijn zeeeer handige DH zelf gebouwd) nieuwe douche in gebruik kunnen nemen. Er zaten veel dingen tegen maar het is hem gelukt, het is prachtig geworden.


Nog wat dingetjes ophangen en nog een kleedje op de prachtige granietenvloer( is nep hoor, laminaat van Ikea)

Als DH klust kan ik lekker patchen, dit is de buitenste blokkenrand van de Mystery Quilt en is zo leuk om te doen

Vanmiddag heerlijk gewandeld met de jongst DD en daarna samen thee gedronken bij de oudste DD en kleinzoon, het was heerlijk buiten, sneeuw vindt ik geweldig echt waar maar als je weer een paar kilometer kan lopen is het toch ook weer heerlijk.
Dinsdagavond ga ik met een vriendin naar een avond van de Plattelandsvrouwen, een avond over quilten, ben heel nieuwsgierig wie ik daar zal treffen.
Morgen met de ENECO in gevecht, mijn dochter kreeg een afrekening van
 € 2.100,00 , zo dan schrik je toch wel hoor, dat staat dus voor morgen op het program. De rest van de week ziet er nu nog rustig uit dus ik zou zo maar wat steekjes kunnen doen.
Ik kreeg de vraag, naar aanleiding van het vorige blog over mijn stitcherytje, hoe en wat het word, tja, ik heb hier


 wat patroontjes ontdekt die me er wel bij lijken te passen of het blijft een enkel lapje, er wordt nog over nagedacht.

Ik wens jullie een fijne week, groetjes van Els.

zondag 2 januari 2011

Een mooi, gezond en liefdevol jaar

dat wens ik jullie allemaal van harte toe.

Kerst en Oud & Nieuw alweer voorbij, wat is het toch een heerlijke tijd, Kerstavond hebben wij bij ons thuis gezellig en lekker gegeten met de kinderen en Oma, DH had nacht dienst met de kerstdagen dus die hebben we samen doorgebracht, dan kun je heeeeel veeeel steekjes doen hoor.
Dit is het stitcherytje wat ikzelf had ontworpen en met rood en glanzende kraaltjes is hij erg leuk geworden.
Van Marjan(heeft zelf geen blog maar leest gezellig die van ons) kreeg ik een lapje in ruil voor het patroontje, lief he, nogmaals bedankt hoor Marjan.


Oud & Nieuw was de jongste DD bij ons, wij konden niet we omdat DH dienst liep voor de Brandweer maar Nieuwjaarsdag waren ze weer allemaal hier en hebben we lekker met z'n allen gegeten, heeeel gezellig.

Joris heeft zich heerlijk vermaakt in de sneeuw, hij kwam 2 nachtjes logeren, heerlijk hoor, een beetje leven in de brouwerij


Samen met Opa sneeuw scheppen want het wilde niet plakken om tot een sneeuwpop te worden gevormd.
En daarna weer lekker bij de kachel opwarmen en kerstman spelen met het spul uit het kerstpakket, ik vindt nu nog overal sliertjes


Het is wel een beetje boze kerstman zo te zien.

Ik had nog een geweldig mooie amarilles in bloei, 4 bloemen aan een stengel en zoooo groot
We gaan vol goede moed aan een nieuw jaar beginnen en hoop jullie weer allemaal tegen te komen in blogland.
groetjes van Els.