maandag 30 augustus 2010

Mystery Quilt

Dat was een leuk werkje, het eerste blok van de Mystery Quilt van Het Stofnest, ik wilde er eerst nieuwe stofjes voor kopen maar ik kon niet wachten, tja....ongeduldig he, dus maar eens gezocht en natuurlijk had ik nog wel wat en ik vindt het best mooi zo.
De kleuren zijn op de foto anders maar ik krijg het niet beter. Ik heb ook nog een werkje uit 1996 op de foto gezet, als ik me goed herinner heeft het in de Ariadne gestaan en ik wilde het eens proberen en heb er een lopertje van gemaakt.

We zijn druk met de voorbereidingen voor Engeland, boodschappen doen voor m'n schoonzusje er zijn toch altijd dingen die lekker blijven uit Holland en wij hebben dat weer andersom, wij zijn gek op hun cheddar en uien chutney en schoonzus wil Leerdammer!
Heerlijk allemaal uitstapjes aan het uitzoeken er is zoveel te doen en te zien dat we wel weer tijd tekort zullen komen, nou ja dan kun je nog eens terug gaan.
De regen komt hier op dit moment met bakken uit de hemel en het waait erg hard, Max, onze hond, is er helemaal van van de leg, hij ligt bovenop mijn voeten en loopt me overal na. Hij gaat fijn logeren in de kennel maar hij is gewoon bij de mensen in huis want ze vinden hem zo lief en ze hebben er nog 4 of 5, dat wisselt wel eens. Met Tia, de hond van onze dochter, gaat het geweldig, ze doet zo haar best en luistert goed, alleen heeft ze nu al 3 keer in een paar weken tijd een epileptische aanval gehad, daar moet naar gekeken worden, je hoort het steeds vaker bij honden, maar hopen dat ze er iets aan kunnen doen en misschien ander voer, daar hoor je ook veel over, ja ja op het net kun je alles vinden, straks heb je geen dokter meer nodig.
De blommen gaan mee naar Engeland en de pennen en papier om de Zentangles te tekenen, misschien ook nog het breiwerk?
Als het kan zal ik bloggen vanuit Engeland en zo niet dan tot half september,
groetjes van Els.

donderdag 19 augustus 2010

Jammer maar.......

Gisteren langs al die bloementuintjes gelopen en ik kreeg steeds meer spijt hoe ik mijn blommen in elkaar had gezet, dat was zo
en inmiddels was het al een groter tuintje geworden, ik had het al in een la gestopt, dat heb je dan je ziet er wat aan, gisterenmiddag dan toch maar m'n torn mesje gepakt en alles losgemaakt, nu stapel ik ze wel op en als ik er heeeel veeeel gemaakt heb beslis ik pas hoe of wat, het kost wat tijd maar iets in een hoekje laten liggen is toch ook zonde en het is zo'n heerlijk karweitje om met je mee te nemen, nu maar in Engeland op zoek naar leuke lapjes, er liggen straks 280 hexjes te wachten tot ze worden bekleed.

ik ben te gierig om de hexjes te kopen:) dus printen op wat dikker papier en maar knippen maar....... tussen door nog een lekkere pan met gehaktballen
gemaakt want ja aan het huishouden gebeurd nu natuurlijk niet veel en om DH toch te vriend te houden maak ik maar ballen, gisterenmiddag nog heerlijk buiten zitten rommelen(dat scheelt ook weer een hoop draadjes in huis) en daar zat deze mooie gast op de druiven, zo teer en mooi, het zijn juweeltjes

ik zie nu pas in de uitvergroting dat het er twee zijn ha ha.( even een correctie: het is er toch maar 1 hoor, een Blauwe Glazenwasser volgens ons)
Het eten voor vanavond ook weer bedacht, dat is soms ook een hele sport terwijl ik toch heel graag in de keuken sta, andere jaren hebben we bonen en bieten van het tuintje maar de wilde eenden hebben alles opgevreten, de rotzakken en we hebben geen idee hoe we dat volgend jaar moeten voorkomen, het zal wel iets met netten worden, nu moet ik voor de groenten naar de winkel. Ik heb een recept uit het boek Andere gezonde voeding van Harriet Verkoelen, Geroerbakte kipfilet met kerrie groenten, ik heb het al een keer gemaakt en het is verrukkelijk en je blijft er slank bij. Het boek is geschreven voor diabetes patienten.
Nou zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen hier,
fijne dag nog en groetjes van Els.

dinsdag 17 augustus 2010

Breien en Stitchery

Het is weer de tijd dat de wol in de winkels ligt, bij Zeeman dan tenminste, en het is nog leuk ook, ik had 2 bollen, groen en roze, meegenomen omdat ik nog een knuffel wilde breien maar een vriendin had sjaals gebreid voor een goed doel en dat was zon lekker steekje, gewoon 2 r, 2 av en dan op 3 av eindigen en weer met 2 r beginnen en dat gaat toch lekker en je kunt er gewoon bij TV kijken :).
Gisteren met DH naar het ziekenhuis in Breda, daar moet worden gekeken of het een whiplash is en wat er nog aan gedaan kan worden, de afspraak was om half 12 en om 1uur was hij eindelijk aan de beurt(foutje meneer, u lag op de verkeerde stapel) maar m'n breiwerk schoot wel lekker op.

Het was hier nog een beetje verward de laatste tijd, wij hebben nog twee weken vakantie te besteden :) en we zouden met de caravan naar Gelderland maaaaaaar toen kwamen we een leuke stacaravan tegen in Groot-Brittanie en dat was een redelijke prijs, zullen we ???? ja dat werd het, wij boeken en betalen, wat denk je, de volgende dag het reisburo aan de telefoon, volgeboekt en we wisten dat het al propvol zit in die tijd want dit was ook een van de weinige plaatsen waar plaats was......nou ja jammer dan, dan toch maar kamperen. Laten ze nou een alternatief hebben, jippie en nu gaan we 10 dagen in een caravan, in Devon, daarvoor nog 2 dagen bij DH zijn broertje logeren in Zuid West Engeland en op de terugweg nog 2 nachtjes een hotel vlakbij London zodat we daar ook nog naartoe kunnen, nou wij zijn er helemaal gelukkig mee maar al met al heeft het wel veel tijd gekost dus heb ik niet zoveel gedaan. Wel nog een lief stitchery'tje gemaakt

dit is een gratis patroontje van Cindy en heel leuk om te doen.http://cindycountryhome.blogspot.com/
Zo nu ga ik een bakkie doen en even bij al die leuke bloggers langs,     
fijne dag en groetjes van Els.


e

woensdag 4 augustus 2010

Merklappen en oppashond

Gisteren naar Goes geweest om de merklappen  tentoonstelling te bekijken, wat mooi.......en zo fijntjes geborduurd, het was een hele gezellige dag, samen met Mieke die zelf ook zo fijn kan borduren.


Een kleine impressie,we hadden veel last van het licht dat door de kerkramen kwam maar het is wel goed te zien
We hebben ook een oppas hond voor een paar dagen, Tia , het is een herdershond, thuis niet te handelen en de eerste twee dagen waren zwaar voor ons maar nu gaat het zo geweldig goed dat we haar wel zouden willen houden maar dan halen we ons wel weer wat op de hals, ze kan hier heerlijk buiten rennen en in het bos kan Arie haar al los laten, ze komt braaf terug als er geroepen wordt, het is een hond die veel beweging nodig heeft en ze kan niet goed met andere honden overweg omdat ze niet goed gesocialiseerd is,  Arie was van de week in de groentetuin bezig en dan staan Jut en Jul voor het hek te kijken

t'is een kostelijk gezicht. Onze Max vindt er echt helemaal niks aan die doet niet anders dan grommen en narrig doen, jaloers natuurlijk. Morgen middag brengen we Tia naar de kennel en we zullen haar zeker missen.
Fijne dag allemaal en groetjes van Els.