dinsdag 27 april 2010

Afternoon Teaen


Manlief had gisteren nog een reuze leuke verrassing voor me, heerlijk afternoon teaen bij Hotel New York in Rotterdam, dat is zo heerlijk om te doen en zeker met dat mooie weer, na de Tea even op een bankje aan het water zitten uitbuiken en genoten van het uitzicht
We gingen met de auto naar een P&R bij de brienenoordbrug en met de metro de stad in, wij op ons gemak maar om ons heen heel veel mensen met grote haast en vanmorgen zit ik  in een oud Plus Magazine te bladeren en lees een collumm van Lenny Langerveld wat precies beschreef wat ik voelde toen ik naar die mensen keek die zichzelf zo haasten. Nu een stukje uit de collumm
"Ik had een buurvrouw die zich altijd een slag in de rondte haastte. Op haar 36e kwam ze met fiets en al onder een auto en ik heb de gedachte nooit van me af kunnen zetten, dat ze al die jaren zo hard moest rennen om op tijd bij dat Dafje te zijn. 'Einde citaat.
Dus mensen, doe eens wat rustiger aan, metro's rijden zo'n beetje om de 5 minuten, de rij in de supermarkt bij de kassa wordt niet korter door je opgefokt te gaan gedragen, stop gewoon als het stoplicht op oranje springt, haal eens even diep adem en kom tot jezelf.
Ja ja, verbeter de wereld en begin bij jezelf he, maar dat doe ik ook hoor, ik probeer zo relaxt mogelijk door de wereld te gaan en dat lukt me aardig, ik voel me daar erg goed bij.
Groetjes van


maandag 26 april 2010

Moeder

Deze e.d.i.t. staat vandaag in het AD en is van Ria van den Berg uit Zoetermeer
en het verwoord zo helemaal de situatie met mijn moeder dat ik het hier graag opschrijf.

Vergeten
Niet weten
Waar je bent
Je naasten, alles onbekend
Alles weg wat was opgeslagen
Heel soms een herkenning bij vlagen
Maar de verbindingen ergens in je hoofd
Werken niet, je bent ongemerkt van jezelf beroofd
In de spiegel kijk je in onbekende, vragende ogen
Er is alleen het nu, gisteren, daarnet...is alweer weggevlogen

Dank je wel Ria, ik ken je niet maar het raakt me zeer.

zondag 25 april 2010

Verjaardag

1953

57 jaar geleden is deze foto gemaakt in de tuin van mijn Opa en Oma van Vliet, in de Tuinstraat in Krimpen aan den IJssel, wat waren die mensen blij met hun eertse kleinkind, ik ben ook altijd schandalig verwend en voorgetrokken door die familie, mijn vader had nog twee ongetrouwde zussen en een broer thuis dat was dus wel een paradijs voor Els( die toe gewoon Ellie werd genoemd, maar dat is weer een ander verhaal)

Gisteren mijn verjaardag gevierd( ik ben de 26e pas echt jarig) met de kinderen en schoonmoeder, vrienden en de buren, het was heel gezellig en ik ben vreselijk verwend, hier een impressie van de kadootjes
verder heb ik geld gekregen voor de nodige quilt benodigdheden, slippers, een foto van mijn kleinzoon, een boeken bon en bloemen en heel veeeeeel kaarten, heerlijk om zo verwend te worden.
Van de week op marktplaats nog dit gekocht, daar had ik al zo lang zin in

de quiltsters onder ons die kennen dit natuurlijk al, ik ben er hartstikke blij mee het lijkt me een geweldig iets om te maken.

Fijne dag allemaal en groetjes van

maandag 19 april 2010

Het gaat weer goed met Els

Het gaat weer veel beter, gelukkig maar, ik werd het echt zat, dat beroerde gevoel. Mijn Hollandse lap is ook klaar, dat is dan weer een voordeel als je niks kunt, kan je altijd nog wat stoeien met lapjes.


Groetjes van

vrijdag 16 april 2010

Vulkaan

Ook hier een prachtige zonsondergaan door de uitbarsting van de vulkaan op IJsland

en van wat ik hier en daar lees zou dat de aswolk zijn erboven, het geeft wel prachtige plaatjes, dat wel .
Joris fietste gisteren los, eindelijk, hij was wel zo trots als een aap, zelf op en afstappen, mooi om te zien hoor.donderdag 15 april 2010

Voorjaar

Wat een heerlijk weer is het toch, genieten van dat zonnetje. Hier achterom zitten we met een noord-oostenwind altijd goed, zelfs als het dik vriest kun je hier in het zonnetje zitten. Ik voel me nog steeds beroerd, vanmorgen weer langs de huisarts, vooral die keel blijft pijnlijk, maar ik moet gewoon uitzieken, hij dacht nog een weekje, tja hij zal het wel weten. Het oog is ook nog niet beter en ben ik nog steeds hangerig. Maaaaaar toch wel zin om met de lapjes wat te doen
En met de naaimachine, ik ga het nog leuk vinden ook.
In de tuin en de sloot komt alles tot leven, het stikt weer van de eenden en er is een mooie witte gans(GIJS) een echte herrie schopper en manlief heeft al groenten gezaaid en er zijn bloemetjes gezaaid.


Gisteren tussen de middag zelfs in het zonnetje buiten geluncht, heerlijk.
Straks komen Wanda en Joris eten, Lasagna met een frisse salade en een stokbroodje, knappen we weer helemaal van op.
Fijne dag allemaal en groetjes van

maandag 12 april 2010

ZIEK

Ja het is stil op mijn blog, ben ziek, keelonsteking en een ontstoken oog en daardoor kan ik niet doen wat ik wil arghgggg. Maar ik meld me weer als ik me beter voel
groetjes.....

maandag 5 april 2010

Maandag 5 april

Pasen alweer voorbij, de tijd snelt voorbij, maar we hebben het gezellig gehad dus kijken we weer tevreden naar de komende week.
Wanda, Ed en Joris waren 1e paasdag hier en Oma had wat gekocht voor Joris om lekker bezig te zijn en zijn vader heeft hem natuurlijk geholpen, uiteindelijk zaten ze allemaal te piellen met die kleine(nep) Lego stukjes en moest er zelfs lijm aan te pas komen, grote pret.

en met een lekker bakkie foffie en zalige koekjes komt het toch allemaal goed.
Vandaag heb ik met de lapjes zitten spelen, ik heb blaasontsteking dus ben maar lekker thuisgebleven en heb heel veel potjes thee weggedronken dat helpt wel als je goed blijft plassen. Dus ik eens in de lappenkast gekeken, nou heb ik nog niet veel zo aan het begin van deze verslaving maar heb toch wat gevonden, een hollands lapje met wat blauw en voila
en ja met de naaimachiene, ik blijf gewoon oefenen en ik mag niet mopperen het ging allemaal goed. Morgen naar de tandarts in Gorichem voor een lastige kies, gelukkig kan Arie mee.
En dan gaan we morgen ook maar weer serieus aan de shakes, jawel ik ben een Herbalifer, al 7 jaar gebruik ik de shakes, toen ik er mee begon ben ik er 10 kilo mee afgeslankt op een hele fijne manier, zonder honger en sjagerijn, iedere morgen een heerlijke shake maar na wat feestdagen even een weekje met twee shakes en s'avonds wat voorzichtiger met de maaltijd dan is het er zo weer af en ik voel me super met die shakes.
Groetjes van

vrijdag 2 april 2010

Te gek voor woorden.....

Op 7 april 2009 werd een 7 jarig meisje ontvoerd en misbruikt, lees eens wat er met de dader gebeurd, echt te gek voor woorden.
Volg deze link en je komt op de site http://server2.domeinflits.nl/web/index.php?page=
Lees dit bericht eens en als je het er mee eens bent teken dan ook aub deze petitie, wat moeten deze ouders hopeloos zijn over ons recht systeem.
Stuur het door aan al je vrienden en vriendinnen, misschien kunnen we zo een beetje helpen.